Michael Glawogger

Maláriában hunyt el az osztrák filmrendező

Glawogger decemberben indult csapatával világkörüli útra, hogy egy a globalizációkritikus filmek sorozatába illeszkedő dokumentumfilmet készítsen.

2014.04.23 16:22MTI

Egy afrikai forgatás közben maláriában elhunyt Michael Glawogger osztrák dokumentumfilm-rendező.

A hírt szerdán közölte a Lotus Film szóvivője.

Az 54 éves, többszörösen kitüntetett filmes a globalizációról és annak negatív hatásairól szóló dokumentumfilmjeivel szerzett nevet. Legismertebb alkotásai közé tartozik Az örömlányok dicsősége (2011), a Munkáshalál (2004) és a Városóriások (1998).

Glawogger decemberben indult csapatával világkörüli útra, hogy egy a globalizációkritikus filmek sorozatába illeszkedő dokumentumfilmet készítsen. A forgatás utolsó állomásaként dolgoztak Libériában.

A rendező halálának hírére az ORF osztrák köztévé programját megváltoztatva szerdától műsorra tűzi az alkotó jelentősebb filmjeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.