A "mosoly napja"

Zumba rekordkísérlet Nyíregyházán

A tavaly köszöntési rekordot felállító nyírségi nagyváros lakossága idén egy zumba csúcsdöntésben vehet részt.

2014.04.22 15:35MTI
Forrás: Wikipedia

Az önkormányzat szervezésében zajló eseményen 2013-ban több mint 9800 hellóval köszöntötték egymást a városlakók, ezt a számot a remények szerint ebben az évben akár túl is szárnyalhatják a nyíregyháziak. A köszöntésekért tallérok járnak, amelyet többek közt ajándékokra, arcfestésre és sétavonatozásra lehet majd beváltani - hangzott el az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

A köszönéseket folyamatosan számlálják: az egy napra bevezetett köszönőtallért bárkinek jár, aki üdvözli járókelőtársát, emellett megkapja a pecsétet az erre az alkalomra kiadott kuponfüzetbe is.

A program délelőtt kilenc órakor kezdődik a városi stadion parkolójában a zumba rekordkísérlettel, a cél pedig az egy időben egy helyen legnagyobb létszámban táncoló közönség eddigi, a fővárosban felállított csúcsának megdöntése.

A Kossuth téren tíz órától ovis versenyeket és mókás tánctanulást rendeznek. Délben a Nyíregyházi Televízió települ ki a térre, délután pedig a zenekarok lépnek a színpadra. A gyerekeknek a Kölyök utczában lesz óriásbuborék-fújó játék, Lego-sarok, cukorágyú, az idősebbeket a Takarékpalota előtt vásári forgataggal, iparművészeti bemutatóval várja a Tavasz utza, de megtekinthető lesz a madárkiállítás, valamint virágvásár- és bemutató is. A Mosoly utczában színpadi produkciókat láthat a közönség és civil kultúrpiacot rendeznek.

Késő délután a zenéé a főszerep a Kossuth téren: fellép a Vikár Sándor Zeneiskola csapata, a Borz-alom, valamint a Vasvári Pál Gimnázium zenei formációja, az Acoustic Silence. Koncertet ad a HoneyBeast, fellép a Street Dance School Hip-Hop Tánciskola, majd Kocsis Tibor, Zséda, valamint Éliás Gyula Jr. és zenekara szórakoztatja a özönséget.

A Helló Nyíregyháza! programot lézershow zárja a szabolcsi megyeszékhelyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.