Harmadik hete vezet a mozikban

Még mindig Amerika kapitány a sztár

A bemutatója óta eltelt harmadik hétvégén is az Amerika kapitány vezette a jegyeladási listát az észak-amerikai mozikban.

2014.04.22 05:30MTI
freedigitalphotos.net/cooldesign

A szuperhős második kalandjára további 26 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, globális összbevétele ezzel elérte az 586 millió dollárt.

Az Amerika kapitány - A tél katonája című képregényfilmben ismét egy világot fenyegető összeesküvéssel kell leszámolnia a szuperhősnek. Az Amerika kapitány már a 12. olyan Marvel-produkció, amelynek észak-amerikai bevétele elérte a 200 millió dollárt.

A filmstúdiók által vasárnap közzétett becslések szerint a Marvel stúdió szuperhőse mögött alig maradt el a nézettség tekintetében a Rio 2 című családi animációs film, amelyre 22,5 millió dollár értékben váltottak jegyet forgalmazásának második hétvégéjén.

A harmadik helyen egy vallási témájú premierfilm, a Heaven is Real (A mennyország létezik) végzett 21,5 millió dolláros bevétellel. A film egy fiúról szól, aki azt állítja, hogy sürgős műtétje közben megtapasztalta a mennyországot.

A vallási témájú filmek általában is jól szerepeltek, a hétvége 20-as toplistáján négy ilyen produkció is szerepel. A csalódást keltő negyedik helyen, mindössze 11,2 millió dolláros bevétellel indított az észak-amerikai piacon a Transzcendens című, 100 millió dollárból forgatott sci-fi thriller Johnny Depp-pel a főszerepben.

Deppnek ez már a harmadik megbukott filmje az Éjsötét árnyék (2012) című horrorkomédiával és A magányos lovas (2013) című westernnel, a tavalyi év egyik legnagyobb bukásával együtt.

Wally Pfister első rendezését lehúzták a kritikák is, a Rotten Tomatoes című filmes portál kimutatása szerint csak minden ötödik elemző sorolta a pozitív tartományba. Szakértők szerint a nyár közeledtével kevésbé a sztárok neve, inkább a filmek témája vonzza a mozikba a nézőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.