A kulisszák mögött

BME ÜTI Napok - nyitva az egyetem

A BME GTK Üzleti Tudományok Intézete idén először megrendezi az ÜTI Napokat, ami gyakorlatilag az intézet nyílt hete, mert célja az üzleti mesterszakok és az üzleti tudományok intézetének megismertetése.

2014.04.20 04:30ma.hu

Az esemény létrehozói azt szeretnék elérni, hogy a műegyetemisták megismerjék saját egyetemük mesterszakjait, az alap- és mesterképzések közötti lényeges különbségeket. Főleg szakmai programokkal, végzős alapszakos hallgatókat várnak, de a rendezvényen bárki részt vehet regisztráció nélkül.

A szakmai és egyéb programok több szekcióba tagolódnak. A civil előadásokon az intézet oktatói a saját tudományterületüktől gyökeresen eltérő témákról adnak elő:
- Túlélni a Costa Concordiát (Marcsa Attila, Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék)
- Kép, regény, kaland (Verebics János, Üzleti Jog Tanszék)
- A házasság jövője (Galántai Zoltán, Pénzügyek Tanszék)

A Startup szekció a hallgatók előtt álló üzleti lehetőségekről tartalmaz előadásokat.
- Hogy a legtöbbet hozd ki magadból! (Vida Péter, Prezi)
- Pénzügyi világban Budapestről (Agod Attila, MSCI Budapest)
- A legnagyobb magyar multinál… (Orosz Vivien és Karl Anikó, MOL Group)

ÜTI mesterképzéseket bemutató szekcióban az intézet hat mesterszakját mutatják be úgy, mint egy nyílt napon, csak egy kicsit részletesebben. (MBA, Marketing, Számvitel, Műszaki menedzser, Pénzügy, Vezetés és szervezés).

Megrendezik a Citi prezentációs verseny döntőjét. Az Üzleti Tudományok Intézete elfogadta a CITI kezdeményezését a prezentációs verseny kiírására. A versenyen összesen 110 hallgató pályázott eltérő szakokról különböző témákban. A maximum 15 perces prezentációkat nem a tudományos teljesítmény alapján értékelik, hanem a személyes előadásmódot, az előadás szuggesztivitását, a prezentáció színvonalát, feszességét, a nyelvi igényességet, az összhatást, az időkeret betartását és a kreativitást veszik figyelembe.
A prezentációs versenyt az Üzleti Tudományok Intézete a jelenlegi szándékok szerint ezután minden évben megrendezi.

A rendezvényen ezen kívül meg lehet nézni az Európa liga és a Bajnokok Ligája elődöntőjét, fellép a ZUP, a Fish!, Három Unplugged (egyikük a Pénzügyek Tanszék oktatója György László) és Dr. Mogács.

A rendezvényt a Műegyetem Q épülete mögötti parkban 2014 április 22. és 25. között tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.