Húsvét alkalmából

Csokitojásokat ajándékozott kórházban ápolt gyerekeknek a pápa

Százötven nagyméretű csokoládétojást ajándékozott húsvét alkalmából a római Bambino Gesú Gyermekkórházban ápolt betegeknek Ferenc pápa nagypénteken.

2014.04.18 18:31MTI
freedigitalphotos.net/digidreamgrafix

A Vatikáni Rádió szerint a katolikus egyházfő így akart "mosolyt csalni" a gyerekek arcára. Az édességet a kórház játszószobájában és a gyermekonkológiai osztályon osztották szét.

A Bambino Gesú Gyermekkórház 1924 óta a Szentszék tulajdonában áll. Ferenc pápa karácsony előtt, december 21-én ellátogatott a gyerekekhez, de szülők, ápolók és orvosok is várták. Az első pápa, aki felkereste az intézményt, az a XXIII. János volt, akit II. János Pállal együtt április 27-én avatnak szentté.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.