Gyász

Elhunyt Gabriel García Márquez

Fotó: latrace

Meghalt García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író - közölték csütörtökön családjához közel álló források. Márquezt 87 évesen, súlyos betegeskedés után csütörtökön érte a halál Mexikóban. Családja már egy ideje arról adott hírt, hogy az író egészsége rendkívül törékeny.

Márquezt a napokban engedték ki otthoni ápolásra abból a mexikóvárosi klinikáról, amelyen a hivatalos tájékoztatás szerint légúti és húgyúti fertőzés miatt kezelték nyolc napig. A sajtóban korábban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint García Márquez valójában rákkal küzd. Az írónak 1999-ben már volt rákbetegsége.

Gabriel García Márquez, teljes nevén Gabriel José de la Concordia García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író, újságíró, kiadó és politikai aktivista.

Leghíresebb regénye, a Száz év magány 1967-ben jelent meg (magyarul 1971-ben Székács Vera fordításában, aki a legtöbb könyvét fordította magyarra), és több mint tízmillió példányban kelt el. García Márquez 1982-ben megkapta az Irodalmi Nobel-díjat regényeiért és novelláiért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.