Játékos lesz az idei EFOTT

Tibi bácsi pöttyös labdája és Tankcsapda együtt? Igen!

Hogy mi köze egymáshoz Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdájának, a Tankcsapdának és mondjuk az Animal Cannibalsnak? Látszólag semmi, de azért egy kicsit mégis. Mindannyian fontos szerepet töltenek be az idei EFOTT-on.

Elrajtolt a 2014-es EFOTT képgaléria

2014.04.17 08:54ma.hu

Harminc év után újra Miskolctapolca ad otthont az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának, a július 15-20. között megrendezésre kerülő EFOTT-nak. A rendezvény idén is számos meglepetést és színes programot tartogat, ahogy azt már az elmúlt évtizedekben megszokhattuk, és persze jó néhány ismert arcot köszönthetnek a látogatók a tizenhat hektáron kialakított területen. A fellépőkről és a várható programokról egy igazán játékos eseményen számoltak be a fesztivál szervezői egy budapesti belvárosi kávézóban.

A sajtótájékoztatót Dévényi Tibi bácsi nyitotta, stílusosan pöttyös labdákat dobálva a megjelent újságíróknak, akiknek rejtvényeken keresztül kellett kitalálniuk néhány fellépő nevét. Mint kiderült, az idei év a retro jegyében fog zajlani, ennek megfelelően nemcsak Tibi bácsinak örülhetünk - egyébként immár nyolcadik alkalommal -, és nemcsak a már harmadjára afféle moderátori szerepet betöltő Animal Cannibalsnak, hanem a '80-as, '90-es évek kultikus zenekarjainak is.

Pöttyös labdákat dedikált a Hooligans (Fotó: Redlemon - A galériához KATT a képre!)

A Mr. President, Haddaway, Brooklyn Bounce és a Vengaboys mellett az egyik legnagyobb durranást az EFOTT nyitónapján fellépő Tankcsapda jelenti, akik mellesleg épp aznap ünneplik fennállásuk 25. születésnapját. "Különleges este lesz ez nekünk, vendégzenekarokkal, nagyszabású, látványos bulival készülünk" - mondta el Lukács Laci, a banda frontembere. Arról is mesélt a rocker, hogy idén nagyon kevés fellépést vállaltak, épp ezért még inkább különleges élményre számíthatnak nemcsak a legelszántabb rajongók, de azok is, akik hagyományosan nem szoktak előfordulni a Tankcsapda-koncerteken.

"Huszonöt év dalait tekintve jócskán van miből válogatni, a jó értelemben vett kötelező slágerek mellett helyet kapnak majd régen hallott dalok is. Érdemes tehát jegyet váltani és egy hatalmas zúzásra készülni Miskolcon - mi már nagyon várjuk!" - biztatott mindenkit Lukács Laci.

A legendás és retro-előadók mellett természetesen napjaink sztárjai is helyet kapnak a színpadokon, többek közt a Hooligans, a Road, a Hősök, a Fish, vagy épp a Mary Popkids is megtalálható a fellépők listáján. Utóbbiak a sajtótájékoztató örömére két számot is előadtak unplugged stílusban, a közönség nagy örömére, és még a fesztivál jelképét jelentő jeti is táncra perdült a ritmusos zenére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.