A Tabán Kinotékában

Megkezdődött a Magyar Filmek Hete

Vasárnap kezdődött a Magyar Filmek Hete című program a Tabán Kinotékában, amely közelmúlt hazai alkotásaiból nyújt válogatást.

2014.04.13 22:30MTI

Kalmanovics Balázs, a Puskin mozi és a Tabán Kinotéka vezetője az MTI-nek arról beszélt, hogy a 18 produkciót bemutató programban igyekeztek minél színesebb műfaji válogatást nyújtani.

A kínálatban természetfilm (Vad Szigetköz), animációs film (Cycle), több dokumentumfilm (Befogad és kitaszít a világ, Felsőbb parancs) is szerepel a játékfilmek mellett. Az utóbbi idők mozis bemutatói közül a Coming Out, a Regina, a Viharsarok és az Isteni műszak is látható.

A nézőket két premier előtti vetítés is várja. A Nemzeti Dokumentumfilm az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházban folyó alkotómunkába enged betekintést, a Mephisto című előadásra koncentrálva. A filmhét utolsó napján, április 20-án műsora tűzött Aura pedig műfaját tekintve ifjúsági sci-fi, amelyet a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági produkció alkotói, a dunaújvárosi Cruel World Team tagjai készítettek. Az utóbbi években háttérbe szorultak Magyarországon az ifjúsági filmek, ezért külön öröm ez a bemutató - mondta el Kalmanovics Balázs.

A közelmúltban felújításon átesett és Tabán Kinotéka néven újra megnyílt mozi vezetője két alkotásra hívta fel a figyelmet a teljes válogatásból: A berni követ és A nagy füzet című filmre.

A berni követet ugyan a televízióban láthatta már a közönség, de mindenképpen érdemes mozivásznon is megnézni - ajánlotta. Szász János A nagy füzet című filmjével kapcsolatban pedig azt hangsúlyozta, hogy az Oscar-díjra is nevezett produkció számos fesztiválon aratott sikert és itthon is nagy érdeklődéssel fogadták a nézők, hónapokig játszották a mozik.

Kalmanovics Balázs hozzáfűzte: a későbbiekben is havi rendszerességgel szeretnének hasonló programokat szervezni a Tabán Kinotékában.

A Magyar Filmek Hete programja a http://tabankinoteka.hu/ honlapon olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.