2018-ra tűzte ki a kormány a megvalósulását

Költhetik az uniós milliárdokat a Liget Budapest projektre

A kormányhatározat támogatja, hogy a beruházás keretében a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületét az eredeti állapotának megfelelően állítsák helyre.

2014.04.10 20:12MTI
Forrás: youtube.com

Kiemelt fejlesztési célnak tekinti a kormány a Városliget hosszú távú, átfogó megújítását szolgáló Liget Budapest projektet, amelynek megvalósulását 2018. március 15-ére tűzte ki.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat támogatja, hogy a beruházás keretében a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum épületét az eredeti állapotának megfelelően állítsák helyre; ennek szakmai előkészítésével a kormány az emberi erőforrások miniszterét bízza meg.

A dokumentum kitér arra is, hogy a kormány Liget Budapest projektet a 2014-2020 közötti európai uniós tervezési és programozási időszak kiemelt beruházásának tekinti, valamint felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Magyarország számára elérhető uniós források felhasználása keretrendszerének kialakítása során vegye figyelembe a megvalósításhoz szükséges költségigényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.