Vitéz lélek

Erdélyben és a Partiumban turnézik Vidnyánszky Nemzetije

A Vidnyánszky Attila rendezte Vitéz lélek volt a Nemzeti Színház idei évadának első bemutatója, a székelykeresztúri és a nagyváradi vendégszereplés a 29. és a 30. előadás lesz a sorban.

2014.04.07 08:18MTI
Forrás: MTI

Erdélyben és a Partiumban turnézik a Nemzeti Színház: a budapesti teátrum Székelykeresztúron és Nagyváradon vendégszerepel Tamási Áron Vitéz lélek című darabjával.

A Nemzeti Színház a második hete zajló Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) hétfői lezárását követően kedden Székelykeresztúron, csütörtökön pedig Nagyváradon mutatkozik be Tamási Áron darabjával.

A Vidnyánszky Attila rendezte Vitéz lélek volt a Nemzeti Színház idei évadának első bemutatója, a székelykeresztúri és a nagyváradi vendégszereplés a 29. és a 30. előadás lesz a sorban - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a társulat a két fellépés mellett Tamási Áron szülőfalujába, Farkaslakára is elutazik, hogy megkoszorúzza az író sírját.

Az előadásban Rozali szerepét Tenki Rékától Trokán Nóra veszi át, a főhőst alakító Trill Zsolt mellett Horváth Lajos Ottó, Mécs Károly, Martinovics Dorina, Reviczky Gábor, Nagy Anna, Tóth László, Tóth Auguszta, Varga József és Újvári Zoltán játszik még a produkcióban. A zeneszerző Könczei Árpád, a díszletet Olekszandr Bilozub, a jelmezt Balla Ildikó tervezte.

A Vitéz lélek című előadást korábban már Révkomáromban, Szatmárnémetiben, Ungváron, Beregszászon, Munkácson és Debrecenben is eljátszotta a budapesti társulat. A Nemzeti Színház - a korábban ígértekkel összhangban - a továbbiakban is azon dolgozik, hogy előadásai eljussanak a Kárpát-medence színházaiba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.