Halálozás

Elhunyt Nikolényi István, az SzSzJ egykori igazgatója

A színházi szakember 1987 és 1999 között, több mint tíz évig irányította a Szegedi Szabadtéri Játékokat, 1996-1999 között pedig a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója is volt.

2014.04.05 17:03MTI

Újságíróként hosszú ideig vezette a Délmagyarország kulturális rovatát, főszerkesztőként irányította a Csongrád Megyei Hírlapot, a Délvilágot, majd a Páholy című folyóiratot.

Nikolényi István neve elválaszthatatlan Szeged színházi világának történetétől. Az utókor számára különös jelentőséggel bír az is, hogy a fesztivál életében ő volt az első igazgató, aki annak történetét és működését színháztörténeti jelentőségű kötetben foglalta össze. Nevéhez fűződik a Szegedi Szabadtéri Játékok infrastrukturális és műsorpolitikai megújítása, modernizálása is.

2011-ben Szeged Kultúrájáért díjat kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.