Évente négymillió látogatót várnak

Május végén nyílik a római Cinecitta-élménypark

Évente négymillió látogatót várnak a Róma mellett május végén megnyíló, az olasz film virágkorát idéző Cinecitta-World élményparkba.

2014.03.31 04:30MTI
freedigitalphotos.net

A filmes vidámpark az olasz fővárostól délre létesül, egyelőre 50 hektáron, de később 140 hektárra akarják bővíteni a területet - mondta el a projektet vezető Dante Ferretti Oscar-díjas látványtervező a La Repubblica című olasz lapnak.

Az élményparkban 40 attrakció idézi fel a fiatalok számára a legendás római filmváros, a Cinecitta egykori szuperprodukcióit, mint a Ben Hur vagy a Quo Vadis.

A projektvezető szerint a látványosságokon keresztül elmagyarázzák a látogatóknak, hogyan készül egy film, emellett az attrakciók bejárása egyfajta időutazás lesz a Cinecittában forgatott legemlékezetesebb mozifilmekben.

A 2500 embert foglalkoztató Cinecitta-Worldtől azt várják, hogy még több turistát vonzzon az örök városba, és új életre keltse a 74 éve alapított olasz filmváros mítoszát.

A félmilliárd eurós befektetésben érdekeltek olyan olasz cégek is, mint a Generali biztosító, a Diego della Valle cipőgyár vagy Aurelio De Laurentiis produkciós irodája, de a fő finanszírozó a francia Compagnie des Alpes, amelynek Párizs melletti Asterix-vidámparkját évente kétmillió ember látogatja. Az egykori legendás Cinecitta ma már csak árnyéka önmagának, a stúdiók legnagyobb része napjainkra bezárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.