Szombathelyen

Beteg gyerekekért ad jótékonysági koncertet Mága Zoltán

A Hende Csaba fővédnöksége mellett tartott esten sztárvendégként lép fel Zsédenyi Adrienn énekesnő, Pándy Piroska opera- és operetténekesnő, valamint Fischl Mónika és Vadász Dániel művészházaspár.

2014.03.27 23:31MTI
Forrás: MTI

Két beteg gyerek gyógykezelésének támogatására ad jótékonysági koncertet Mága Zoltán hegedűművész és a Savaria Szimfonikus Zenekar Szombathelyen péntek este.

A Hende Csaba honvédelmi miniszter fővédnöksége mellett tartott esten sztárvendégként lép fel Zsédenyi Adrienn énekesnő, Pándy Piroska opera- és operetténekesnő, valamint Fischl Mónika és Vadász Dániel művészházaspár. A koncertet Kovács László vezényli, közreműködik az Ymiso Kamarazenekar és a Budapest Táncstúdió.

Mága Zoltánnak szívügye a beteg gyermekek sorsa, és vállalt missziója a jótékonykodás - közölte az MTI-vel az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség.

A Prima Primissima-díjas hegedűművész többször játszott Szombathelyen a 100 Templomi Koncert, valamint a Hegedűvarázs - 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat keretében, a 100 Templomi Koncert szombathelyi állomásának teljes bevételét a székesegyház tetőfelújítására fordították.

"Mint szerető családapa bízom abban, hogy a jótékonysági koncert fellépőiként az újabb kezelésekkel reményt adhatunk a szülőknek és a gyermekeknek" - idézte a közlemény Mága Zoltánt.

A hegedűművész elmondta, hogy örül a Savaria Szimfonikus Zenekar felkérésének, mert "a klasszikus, romantikus, huszadik századi és kortárs művek előadásában is élen járó zenekar világhírű karmesterekkel és szólistákkal hangversenyezett már, és méltán vált a magyar zenei élet jelentős képviselőjévé az elmúlt évtizedekben".

Mérei Tamás, a zenekar igazgatója szerint telt házra, azaz háromezer emberre számítanak, a bevételből és a támogatásokból, a közönség felajánlásaiból befolyó összeget két Vas megyében élő gyermek műtétjére és gyógyíttatására szánják. A honvédelmi miniszter segítségével létrejött est ingyenes, de csak jeggyel látogatható, az érdeklődők támogatói jegyet is vásárolhatnak - tette hozzá.

A bevételből egy négyéves, csontvelő-átültetésen átesett szombathelyi kisfiú utókezelését, valamint egy Gencsapátiban élő mozgáskorlátozott lány újabb műtétjét és utókezelését támogatják. A lány 14 éves korára már 18 műtéten esett át, újabb beavatkozás várna rá Barcelonában, majd az utókezelés Lengyelországban, amelynek költsége két és fél millió forint - mondta el Mérei Tamás.

Az igazgató kiemelte, hogy Mága Zoltán még soha nem lépett fel a helyi szimfonikusokkal, sőt a zenekar az Aréna Savariában is most játszik először.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.