Rangos elismerés

Helló, kő kóla?

Tisza Balázs Helló, kő kóla? című filmje nyerte a 30 év alatti rövidfilmesek alkotásait bemutató BIG Filmfesztivált, amelyet nyolcadik alkalommal rendeztek meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

2014.03.24 04:30MTI

A szervezők tájékoztatása szerint a 36 rövidfilmet bemutató fesztivált Tisza Balázs Helló, kő kóla? című filmje nyerte, így ennek az alkotásnak a stábja kapta a három Sziget-hetijegyet is forgatási engedéllyel, amelyet a Sziget Fesztivál Iroda ajánlott fel.

A második helyezett a fesztiválon három filmmel is induló Galkó Katalin-Rénes Márton páros lett Hunter című filmjükkel, míg a zsűri a harmadik legjobb rövidfilmnek járó díjat Fazekas Gyöngyi Néma oroszlánok című művének ítélte.

A Bródy Imre Gimnázium (BIG) házi rendezvényéből kinőtt fesztivál közönségdíját Anca Iris Egyre kevesebben című filmje érdemelte ki.

A szervezők közlése szerint az eddigi leglátogatottabb fesztiválon vannak túl az idén, hozzávetőlegesen 250-en vettek részt aktívan az eseményen, de az esti díjátadó gálára is plusz székeket kellett vinni az Uránia kávézójába.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.