Izgalmakban bővelkedik a következő évad

Ralph Fiennes újra a londoni Nemzeti Színház színpadán

Tom Stoppard és David Hare új színművének bemutatója és Ralph Fiennes színpadra való visszatérése fémjelzi a londoni Nemzeti Színház következő évadát.

2014.03.20 20:51MTI
freedigitalphotos.net

A színház csütörtökön ismertetett jövő évi műsorterve szerint Fiennes, aki jelenleg Wes Anderson A Grand Hotel Budapest című filmjében látható a mozikban, George Bernard Shaw drámája, az Ember és felsőbbrendű ember című politikai-filozófiai darab főszerepét alakítja.

A színdarab bemutatóját februárra tervezik. Tíz év után kerül új Tom Stoppard-mű a Nemzeti Színház színpadára. A darabot, amelynek még nincs címe, januárban mutatják be, és ez lesz a színház leköszönő igazgatójának, Sir Nicholas Hytnernek az utolsó rendezése.

A darabról egyelőre semmit sem árultak el, Hytner a csütörtöki sajtótájékoztatón csupán annyit mondott, hogy évekig könyörgött Stoppardnak, írjon számukra új művet. Hytner, aki 2003 óta vezeti az intézményt, utolsó szezonjában tíz világpremiert tervez a színházban.

Az igazgatói székben Rufus Norris váltja majd, aki David Hare új színművét a Behind the Beautiful Forevers című darabot állítja színpadra a következő évadban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.