Könyv választás

Melyik volt 2013 legjobb könyve?

Elindult hétfőn a tavalyi év legjobb köteteit kereső Aranykönyv díj közönségszavazása.

2014.03.18 02:30MTI

"Mindenkinek van kedvence" szlogennel immár ötödik alkalommal indította el a Libri az Aranykönyv-szavazást, amelyből kiderül, hogy az előző évben melyik könyvet forgatták a legszívesebben az olvasók.

A magyar és a külföldi kötetekre külön öt-öt kategóriában: szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, valamint ismeretterjesztés kategóriában várják a szervezők a szavazatokat.

Az Aranykönyv első fordulójában, hétfőtől április 14-ig voksolhatnak az érdeklődők, és kategóriánként ötven kötetből választhatják ki az általuk legjobbnak ítélt tíz könyvet. A második fordulóban, április 15. és április 27. között már a legjobb tíz kötet közül voksolhatnak kedvenceikre az olvasók.

A szavazatokat a www.aranykonyv.hu és a Libri Facebook-oldalán várják a szervezők, de a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt a helyszínen is leadhatják voksaikat a látogatók. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött.

A kategóriák nyerteseit az Aranykönyv Díjátadó Gálán hirdetik ki április 27-én.

Tavaly többek között Horváth Eszter Desszertőrült című szakácskönyve, a S.Ö.R.-Shakespeare összes rövidítve című kötet, valamint Leiner Laura A Szent Johanna gimi 7. című írása nyerte el a legtöbb szavazatot. A külföldi könyvek közül Tolkien meséire voksoltak a legtöbben - olvasható a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.