Meg lehet tekinteni

Kiállítják a pisztolyt, amivel meglőtték II. János Pál pápát

II. János Pál pápa dél-lengyelországi, wadowicei szülőházában állítják ki három évig azt a pisztolyt, amellyel Ali Agca török terrorista 1981. május 13-án a római Szent Péter téren rálőtt.

2014.03.17 20:25MTI

A 9 mm-es Browning H.P. Parabellum típusú pisztoly április 3-ától lesz látható abban a házban, ahol Karol Wojtyla született és felnőtt. Az egykori Wojtyla-ház ma múzeum, ahol II. János Pál életével és tevékenységével ismerkedhetnek meg a látogatók.

A fegyvert, amely súlyosan megsebesítette a pápát, de nem oltotta ki életét, a római rendőrség bűnügyi múzeuma adta kölcsön három évre a múzeumnak - közölte Dariusz Ras püspök, a múzeum igazgatója.

II. János Pált egyik elődjével, XXIII. János pápával együtt fogják szentté avatni április 27-én Rómában. Az olasz fővárosba 7 millió zarándokot és látogatót várnak. II. János Pál 2011. május 1-jei boldoggá avatási szertartására mintegy másfél millió zarándok és látogató érkezett Rómába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.