Kulturális elismerés

Ismét átadják a Magyar Örökség Díjakat

Az elismerést hét kiemelkedő kulturális, tudományos személyiség, illetve intézmény veheti át életművéért, teljesítményéért szombaton a Pesti Vigadóban.

2014.03.17 15:33MTI

Elismerésben részesül a Kaláka együttes költészetet és zenét újraegyesítő művészete, Kunkovács László szerves magyar műveltséget megörökítő művészete, Csonka Ferenc katakombacserkész pasztorációja, valamint a kiskőrösi Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója, Kispálné Lucza Ilona hagyatékápoló munkássága.

A bírálóbizottság Magyar Örökség Díjban részesíti továbbá Takaró Mihály irodalomtanítását, Huszárik Zoltán filmművészetét, Kalász Márton költészetét és irodalomszervező tevékenységét - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Magyar Örökség Díjat, amellyel korunk, valamint a 20. század első felének legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák, évente négy alkalommal adják át. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.