5 helyszínen 52 alkotás

Jancsó Miklósról is megemlékeznek a Titanic Filmfesztiválon

Április 4-én nyílik meg a 21. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelynek közönsége kilenc nap alatt öt budapesti helyszínen 25 nemzet 52 alkotását tekintheti meg. A fesztivál megemlékezik a közelmúltban elhunyt Jancsó Miklósról.

2014.03.12 12:02MTI
MTI

A 2005 óta versenyfesztiválként is működő mustra, Magyarország egyik legkiemelkedőbb filmes eseménye a szervezők szerdai közleménye szerint hagyományaihoz híven átfogó, színes válogatást nyújt a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból.

Az Urániában, az Örökmozgóban, a Toldi és a Puskin moziban, valamint az A38 hajón megtekinthető válogatásban tíz olyan film is szerepel, amely idén mutatkozott be a világ olyan nagy filmfesztiváljain, mint a Sundance, a rotterdami vagy a berlini seregszemle.

A 25 országból származó összesen 52 munka között chilei, kazah, japán, venezuelai és kambodzsai film is látható. A Hullámtörők díjért kilenc produkció küzd a mezőnyben. A fesztivál programjai a versenyen kívül további hat szekcióban zajlanak.

Külön blokkba kerültek az európai filmek, lesz világfilmes és dokumentumfilmes válogatás, Tiszta Amerika cím alatt futnak a független produkciók, valamint visszatér A sötét oldal és a Zene mindenkinek program is.

A Titanicot számos kísérőrendezvény gazdagítja: újdonság, hogy filmes képzést nyújtó egyetemeknek szerveznek találkozót. A közelmúltban elhunyt Jancsó Miklós filmrendező előtt különleges válogatással és előadássorozattal tiszteleg a fesztivál.

A végleges program március 27-től olvasható a titanicfilmfest.hu oldalon, a jegyeket is aznap kezdik árusítani. A korábbi évekhez képest többféle kedvezmény várja a jegyvásárlókat - hívta fel a figyelmet a fesztivál sajtóirodája.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.