Wes Anderson filmje

Rekordot döntött Észak-Amerikában A Grand Budapest Hotel

A Fox Searchlight a hétvégén bevezetésként négy filmszínházban kezdte forgalmazni a Ralph Fiennes, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Adrien Brody, Jude Law szereplésével forgatott produkciót.

2014.03.10 11:13MTI
Forrás: youtube.com

Rekordot döntött Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című filmje a hétvégén Észak-Amerikában: játékfilm még soha nem ért el ekkora mozinkénti jegybevételt ilyen rövid idő alatt.

A Fox Searchlight a hétvégén bevezetésként négy filmszínházban kezdte forgalmazni a Ralph Fiennes, Edward Norton, Bill Murray, Tilda Swinton, Adrien Brody, Jude Law szereplésével forgatott produkciót. Az első adatok szerint a mozik átlagbevétele 200 ezer dollár (45 millió forint) volt - ismertette vasárnap az indiewire.com.

A Fox a hétvégétől tovább bővíti a forgalmazást, a tervek szerint New Yorkban és Los Angelesben összesen 65-75 filmszínházban vetíti majd a filmet.

Két éve Anderson Holdfény királyság című filmje is jól mutatkozott be a mozipénztáraknál: szintén korlátozott számú moziban kezdték forgalmazni, és 130 ezer dollár fölötti átlagos jegyeladást produkált egy nap alatt.

"Tudtam, hogy jó premier lesz, de ez a teljesítmény minden elképzelést felülmúlt" - jelentette ki Frank Rodriguez, a Fox forgalmazási főnöke, aki főleg annak tulajdonította a diadalt, hogy Andersonnak nagy rajongótábora van, amely már alig várta, hogy láthassa új filmjét.

A Grand Budapest Hotel a februári Berlinalén a zsűri nagydíját kapta, és csaknem száz kritika alapján a tekintélyes Rotten Tomatoes filmes honlap is 90 százalékot, ötből négy és fél csillagot adott a produkciónak.

Wes Anderson két filmje közé befurakodva névrokona, Paul Thomas Anderson The Master című munkája is dobogós a játékfilmes rekorderlistán, a Philip Seymour Hoffman főszereplésével készült drámára 2012-ben bemutatásakor egy nap alatt átlagosan több mint 147 ezer dollárért váltottak jegyet a nézők mozinként.

A magyar nézők március 20-tól láthatják A Grand Budapest Hotelt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.