A Toldi moziban

Négynapos program: Budapesti Építészeti Filmnapok

A négynapos programban belga, amerikai, angol, olasz, török, német, chilei, holland, portugál, japán, francia, skót, spanyol, izraeli, ír, tajvani, horvát, új-zélandi, mexikói, szlovén, kínai és magyar munkákat láthat a közönség.

2014.03.02 21:30MTI

Az építészet, a design és az urbanisztika különböző területeit hozza közelebb, elemzi és mutatja be újszerű, szokatlan nézőpontokból több mint húsz ország legjobb alkotásain keresztül a 6. Budapesti Építészeti Filmnapok sorozata, amelyet március 6. és 9. között rendeznek a Toldi moziban.

A négynapos programban belga, amerikai, angol, olasz, török, német, chilei, holland, portugál, japán, francia, skót, spanyol, izraeli, ír, tajvani, horvát, új-zélandi, mexikói, szlovén, kínai és magyar munkákat láthat a közönség.

A filmek az építészet régi és új médiumai, az építészeti fotográfia és a 3D nyomtatás mellett a 21. század egyenlőtlen városfejlődéséről, a fenntarthatatlan fejlesztésekről, a különleges városi közösségekről, valamint a modern építészet emlékezetéről, az avantgárd épületek sorsáról, illetve a jövőbe vetett tervezői hit átalakulásáról is beszámolnak - olvasható a programot szervező Kortárs Építészeti Központ (KÉK) honlapján.

A legtöbb vetítésen a filmek rendezői is részt vesznek, így a műsor után beszélgetésre, ismerkedésre is lesz lehetőség.

A filmnapokhoz idén is több kísérő rendezvény kapcsolódik. A Toldi mozi előterében az Építés alatt című kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők, amely három épületfotós, Batár Zsolt, Bujnovszky Tamás és Sarkantyu Illés képeiből válogat, az Imagine Budapest pedig belvárosi moziséták címmel szervez vezetett programot.

A Kossuth Lajos utcai Rögtön Jövök galériában két napon át rövidfilm-válogatásokat láthat a közönség Rendhagyó épületportrék, Ami megmaradt, Érzékeny építészet, illetve az Ember és városa címmel.

Részletes műsor a KÉK honlapján érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.