A licit 20 ezer dollárról indul

Hitler dedikálta Mein Kampfot árvereznek

Egy Adolf Hitler által dedikált kétkötetes Mein Kampfot árvereznek el az Egyesült Államokban.

2014.02.27 01:30MTI

A könyvet csütörtökön az interneten árverésre bocsátó Los Angeles-i aukciósház, a Nate Sanders szerint Hitler Josef Bauernek, az NSDAP náci párt egyik első tagjának, az 1923-as müncheni puccskísérlet egyik résztvevőjének, későbbi bizalmasának adta karácsonyi ajándékként a Mein Kampfot.

Az aukciósház nem közölte, hogy mekkora árat remél elérni a dedikált Mein Kampf-példánnyal, mindenesetre a licit 20 ezer dollárról indul.

Az online aukción eladásra kínálják Albert Speer, Hitler építésze és fegyverkezési minisztere bőrkabátját is, amelyet a szövetséges haderők egy meg nem nevezett katonája vett magához a második világháború végén. Az 5000 ezer dolláros kikiáltási áron piacra dobott felöltő eredetiségét egy Speer nevére kiállított számla tanúsítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.