Program

I. Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok - Ismerd meg Chilét!

A magyar és spanyol nyelvű előadásokból megtudhatjuk, milyen élményeket kínál a latin-amerikai ország, hogyan lehet kijutni Chilébe önkéntesként, milyen nyelvtanulási lehetőségek várnak ránk, és lesz chilei étel- és italkóstolás is!

2014.02.24 23:59ma.hu

2014-ben a Granada Spanyol Nyelviskola szervezésében kerül megrendezésre az I. Spanyol és Latin-Amerikai Fesztivál Napok Budapesten, melynek célja megismertetni a magyar közönséggel a spanyol nyelvű országok kulturális sokszínűségét, változatos programokon keresztül.

A fesztivál első napján, 2014. március 1-én, szombaton 11:00 órától a főszereplő CHILE lesz. A Chilei Köztársaság konzulja, Carlos Gajardo délután 17 órától egy spanyol nyelvű előadás keretében mutatja be országát. Ezen kívül a magyar és spanyol nyelvű előadásokból megtudhatjuk, milyen élményeket kínál a latin-amerikai ország és hogyan lehet kijutni Chilébe önkéntesként, milyen nyelvtanulási lehetőségek várnak ránk, lesz gasztronómiai témájú előadás és chilei étel- és italkóstolás (empanada, ponche).

A spanyolul beszélők interaktív spanyolórán vehetnek részt és bővíthetik nyelvtudásukat a chilei szlenggel, a spanyol nyelv iránt érdeklődők pedig egész nap ingyenes, kezdő spanyolórákon vehetnek részt. Déltől a leghíresebb chilei énekesnő, Violeta Parra életéről szóló filmet vetítik (spanyol nyelven, magyar felirattal), a Cirko Film jóvoltából. Az esti tertulia során egy pohár bor mellett kötetlen beszélgetésre lesz lehetőség hazánkban élő latin-amerikaiakkal és spanyolokkal - spanyol és magyar nyelven egyaránt. A borokat a Vino Castillo borház kínálja.

A napot egy fergeteges hangulatú latin zenei koncert zárja: Patricio Baeza és együttese zenél majd élőben. Napközben a Latin Piactéren többek között chilei étel- és italkülönlegességek, latin-amerikai kézműves termékek, spanyol nyelvű könyvek közül válogathatnak az érdeklődők. A tombolán értékes, „spanyolos” nyeremények kerülnek kisorsolásra, a fődíj pedig nem más, mint egy két hetes intenzív spanyol nyelvtanfolyam Chilében, a NoVa Experience felajánlásával!

A részletes program:
11:00: Kapunyitás
11:15: Ingyenes, kezdő szintű spanyolóra
12:00: Spanyol nyelvű filmvetítés: Violeta se fue a los cielos - magyar cím: Violeta - Köszönet az életnek
14:00: Önkéntesként Chilében - élménybeszámoló (magyar nyelven)
15:00: Chilei ízei
16:00: Interaktív spanyolóra Chiléről (haladó szint)
17:00: Chile – Carlos Gajardo, a Chilei Köztársaság konzuljának spanyol nyelvű előadása
18:00: Tertulia & Vino - beszélgetés itt élő latin-amerikaiakkal és spanyolokkal egy pohár bor mellett
19:00: A chilei szleng
20:00-22:00: Patricio Baeza Band koncert - élő latin zene

A nap folyamán folyamatosan lehet ingyenes kezdő spanyolórán részt venni!
Egész nap kiállítás és vásár, étel- és italkóstolás!
Időpont: 2014. március 1., szombat, 11:00-tól hajnalig
Helyszín: RoHam Bár, 1074 Budapest, Dohány u. 22-24.
Belépő: 800 Ft, mely teljes egészében lefogyasztható
*A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
További információ >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.