Végrendelet

Élettársáról és fiáról is gondoskodott Philip Seymour Hoffman

A közelmúltban váratlanul elhunyt Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman tíz éve készült végrendeletében minden személyes tulajdonát élettársára, Marianne O'Donnell jelmeztervezőre hagyta, és fiáról is rendelkezett: azt akarta, hogy New Yorkban, Chicagóban vagy San Franciscóban nőjön fel.

2014.02.20 09:26MTI

A szerdán ismertetett végrendelet tartalmáról számos amerikai sajtóorgánum, köztük a New York Post, az Extra és a TMZ.com is beszámolt - közölte a The Hollywood Reporter.

A színészt február 2-án találták meg holtan New York-i lakásában, bár a halottkémi vizsgálat még nem zárult le, halálát valószínűleg kábítószer-túladagolás okozta. Hoffman 2004-ben, első gyermeke, Cooper születése után készítette a végrendeletet, azóta két lánya is született O'Donnelltől.

Végakaratában leírta: az a kívánsága, hogy fia három város - New York, Chicago vagy San Francisco - egyikében nőjön fel. Azt akarta, hogy ezek kulturális, művészeti és építészeti közege hasson rá. "Ha gyámja nem tudna ezekbe a városokban letelepedni, az a határozott kívánságom, hogy a fiam évente legalább kétszer látogasson el ezekbe a városokba, amíg gyámság alatt áll" - fogalmazott.

Hoffman O'Donnellt nevezte meg végakarata végrehajtójaként, Cooper gyámjaként és annak az alapnak a kezelőjeként is, amelyet fia számára hozott létre. Az alap által kezelt pénz egyik felét Cooper 25 éves korában kapja meg, másik felét pedig 30 évesen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.