Kasszasiker

A Lego kaland legyőzte a Műkincsvadászokat

A Lego kaland című 3D-s számítógépes animációs mozifilm legyőzte George Clooney Műkincsvadászok című filmjét a hét végén a jegybevételeket tekintve az észak amerikai mozikban.

2014.02.10 02:30MTI

A legnépszerűbb minifigurákat felvonultató, kizárólag Lego-kockákból épült világot bemutató filmre 69,1 millió dollár (15,6 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a bemutatása hétvégéjén.

A Warner Bros. filmjében látható szetteket, karaktereket és kellékeket összesen több mint 15 millió kockából építették fel. A történet főhőse Emmet, egy építkezésen dolgozó, átlagos fickó: a keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája.

A rajzfilmet Magyarországon is február 6-án mutatták be először a mozik.

A Matt Damon, Bill Murray, John Goodman és George Clooney főszereplésével és utóbbi rendezésében készült Műkincsvadászok című film, amely a második világháborúban erőszakkal, zsarolással, rablással a nácik birtokába került műkincsek visszaszerzéséért küzdő amerikai egység történetét dolgozza fel, 22,7 millió dollárt (5,2 milliárd forint) hozott a Sony Corporationnak bemutatása hétvégéjén.

A kasszasikerlista harmadik helyét az immár harmadik hete a három legmagasabb árbevételt hozó film között lévő Ride Along című akciófilm foglalja el 9,4 millió dollárral.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.