A svéd zenei élet nagyjai

Az ABBA is bekerült a svéd Hírességek Csarnokába

Beiktatták csütörtökön a svéd zenei élet első nagyjait, köztük az egykori ABBA együttest a stockholmi Hírességek Csarnokába. A Svéd Hírességek Csarnoka, amely március 20-án fog megnyílni közönség előtt, a tavaly megnyílt ABBA-múzeum közvetlen szomszédságában van.

2014.02.06 20:47MTI
Wikipédia

Tizenkét kimagasló együttes és előadó, az ABBA mellett Ebba Gron, a Roxette és az Entombed metálzenekar került be a svéd zenészlegendákat megörökítő intézménybe.

A Svéd Hírességek Csarnoka, amely március 20-án fog megnyílni közönség előtt, a tavaly megnyílt ABBA-múzeum közvetlen szomszédságában van.

A legkülönbözőbb előadókat választottuk be a Svéd Hírességek Csarnokába, köztük vannak a dzsessz, a hard rock, a popzene, a rockzene képviselői - hangoztatta Charlotte Wiking, a csarnok vezérigazgatója.

Ahhoz, hogy valakit vagy valamely együttest jelöljenek, 20 évnek el kell telnie első albuma megjelenése óta, hogy történelmi értékét biztosítsák. Ez azt jelenti, hogy a mostani jelöltek 1994-ban vagy az előtt kezdték meg pályafutásukat - magyarázta.

A zene képes nemzetet építeni, és a zene az, amely Svédországot nemzetközivé teszi, a zene a svéd kulturális örökség része és fontos svéd exporttermék - tette hozzá Wiking.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.