Évforduló

A Szentivánéji álommal ünneplik Shakespeare-t Szekszárdon

Shakespeare Szentivánéji álom című művét viszi színre februárban a szekszárdi Magyarországi Német Színház az író születésének 450. évfordulójáról megemlékező programokhoz csatlakozva.

2014.02.05 02:30MTI

A Deutsche Bühne Ungarn (DBU) február 21-én magyar szinkrontolmácsolással mutatja be az Ein Sommernachtstraum című német nyelvű előadást Florin Gabriel Ionescu rendezésében, és még ebben a hónapban háromszor viszik színpadra a darabot.

Frank Ildikó, a DBU - a színműben Helénát alakító - igazgatója szerint az előadást a játékosság, a darab és a színház varázslata jellemzi majd.

A társulat vezetője az MTI-nek elmondta: az előadás August Wilhelm Schlegel klasszikus német fordításán alapul, amelyen azonban az angol szöveggel és a legismertebb magyar fordításokkal összevetve fontos változásokat hajtottak végre; így egy, az eredetivel egyező és jól érthető szöveget visznek színpadra.

A tündérek kivételével minden szereplőt megőriznek az adaptációban - tette hozzá. A darabban több, a kilenctagú társulathoz a 2013-as évadban érkezett német színész is színpadra lép: Lysandert Raphael Köb, Theseust és Oberont Michael Kehr, Hermiát Caroline Schneider, Titaniát és Hippolytát Christine Heller alakítja, Demetrius szerepében Horgász Dezsőt láthatják.

Mindannyian játszottak a tavaly szeptemberi Momo című előadásban, Michael Kehr pedig Sopsits Árpád Kafka-adaptációjában, Az átváltozásban az Apa szerepében tűnt fel. A német színház utoljára 2008-ban játszott Shalespeare-darabot, a Budapesten is bemutatott Lear királyt szintén Florin Gabriel Ionescu rendezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.