Forgatókönyve kiszivárgásában működött közre

Quentin Tarantino perli a szivárogtató honlapot

Pert indított Quentin Tarantino egy Los Angeles-i bíróságon egy online médiacég ellen, amely linket biztosított legújabb filmje kiszivárgott forgatókönyvének letöltéséhez.

2014.01.29 00:21MTI
Kép: Quentin Tarantino Facebook-oldal

A hétfőn benyújtott dokumentumok szerint Tarantino azzal vádolta meg a Gawker Mediát, hogy reklámozta és terjesztette a The Hateful Eight című filmje illegálisan kiszivárogtatott forgatókönyvének letölthető példányait. A rendező-forgatókönyvíró egymillió dollár fölötti kártérítésre tart igényt.

A periratokban az AnonFiles.com honlap neve is szerepel, amelynek linkjét a Gawker megadta, és amely a 146 oldalas Tarantino-forgatókönyvhöz nyújtott hozzáférést.

Az AnonFiles.com lehetővé teszi, hogy a felhasználók anonim módon tölthessenek le és fel tartalmakat, ám a szabályzat szerint a felhasználóknak vállalniuk kell a felelősséget az illegálisan és/vagy a szerzői jogok megsértésével feltöltött anyagokért.

A honlap figyelmezteti a felhasználókat, hogy ne töltsenek fel semmit, ami sérti a helyi törvényeket, és azt is közli, hogy az illegális fájlokat eltávolítják.

Hétfőn a Gawker által közölt írás még fent volt a honlapon a forgatókönyv letöltéséhez utat nyitó linkkel együtt.

Az ötvenesztendős Tarantino, a Ponyvaregény és a Django elszabadul rendezője és Oscar-díjas forgatókönyvírója a közelmúltban hozta nyilvánosságra, hogy ismét westernfilmen dolgozik. Röviddel azután, hogy bejelentette a forgatókönyv elkészültét, tudomására jutott, hogy az kiszivárgott.

A történtekről a Deadline.com hollywoodi filmes hírportálnak számolt be. Elmondta, hogy mélyen lesújtotta a könyv kikerülése, és hozzátette: ezek után inkább maga publikálja a forgatókönyvet, és - legalábbis egyelőre - nem készít filmet belőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.