Fleming a nagydöntőben

A Metropolitan Opera sztárja énekli a himnuszt a Super Bowlon

A világhírű szoprán, Renée Fleming fogja énekelni az amerikai himnuszt a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjén, a Super Bowlon.

2014.01.22 06:31MTI
Fotó: superbowl

A Metropolitan Opera négyszeres Grammy-díjas sztárja a Denver Broncos és a Seattle Seahawks összecsapása előtt lép fel magyar idő szerint február harmadikán hajnalban New Jersey államban, a New York közelében lévő MetLife Stadionban. Fleming az első operacsillag, aki a nemzeti himnuszt énekli a nagydöntőn.

Az elmúlt években leginkább popsztárok, köztük Beyoncé, Christina Aguilera, Kelly Clarkson és Alicia Keys adták elő a himnuszt a Super Bowl előtt. Renée Fleming, akit az Egyesült Államokban gyakran a nép dívájaként emlegetnek, szorosan kötődik New York térségéhez, nem csak a Metropolitan Opera színpadán lép fel rendszeresen, de éveken át adott koncerteket a Lincoln Centerben és a Carnegie Hallban is. Tavaly Barack Obama elnök kitüntette őt a nemzeti művészeti érdeméremmel, a legmagasabb kormányzati kitüntetéssel, amellyel az előadóművészeket elismerik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.