Jótékony célra ajánlotta az egyházfő

Február elején árverezik el a pápa Harley-Davidsonját

Február elején Párizsban árverezik el Ferenc pápa Harley-Davidson motorkerékpárját, amelyet a katolikus egyház feje jótékony célra ajánlott fel.

2014.01.13 17:53MTI
MTI

A 12-15 ezer eurót érő, 1,585 literes Dyna Super Glide modellt február 6-án a Grand Palais párizsi kiállítási csarnokban bocsátják áruba - jelentette be hétfőn Londonban a Bonhams aukciósház.

A motorkerékpárt 2013 júniusában, a kultikus márka születésének 110. évfordulója alkalmából kapta ajándékba a katolikus egyházfő. Novemberben egy külön szertartás keretében a pápa ráírta nevét a kétkerekű jármű üzemanyagtartályára.

Az árverezőház szerint nem tudni, hogy Ferenc pápa használta-e valaha is a Harley-Davidsont, de az biztosra vehető, hogy kevés kilométer van motorkerékpárban. A közismerten szerény Jorge Bergoglio Buenos Aires érsekeként főleg a közösségi közlekedést használta.

A motorkerékpáron kívül árverésre bocsátanak a párizsi aukción egy Harley-Davidson bőrdzsekit is, amelyet szintén szignált a pápa. A tárgyakat a pápa a Caritas Roma katolikus segélyszervezetnek ajánlotta fel, amely a bevételből a római Termini-főpályaudvarnál lévő hajléktalanszállóját és ingyenkonyháját újítja fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.