A Gyűrűk Ura és a Hobbit szerzője

Tolkien-napot tartanak az Urániában

Filmvetítésekkel, előadásokkal és színpadi produkciókkal színesítve Tolkien-napot tart január 5-én, vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Magyar Tolkien Társaság.

2013.12.22 15:18MTI
filmtett.ro

Az eseménnyel a Gyűrűk Ura és A hobbit című művek szerzőjének, J. R. R. Tolkiennak a munkássága előtt tisztelegnek.

A társaság egy napra az Uránia moziba varázsolja Középföldét, hogy tíz évre visszanyúló hagyományaihoz méltón ünnepelje a negyven éve elhunyt J. R. R. Tolkien születésének 122. évfordulója.

A program keretében levetítik A hobbit - Egy váratlan utazás bővített változatát, a rajongók találkozhatnak A hobbit - Smaug pusztasága című produkció magyar szinkronszínészeivel, és ismeretterjesztő előadások, valamint kiállítás és vásár is várja az érdeklődőket - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Tolkien-nap idei díszvendége Ted Nasmith kanadai Tolkien-illusztrátor, aki nemcsak munkáival mutatkozik be, hanem képzőművészeti workshopot és előadást is tart.

A közönség Középfölde dalban, táncban címmel Tolkien műveinek ihletésére született zenés produkciókat láthat, és megtekintheti a Gondor hősei című zenés színdarab ősbemutatóját, amelyet a Tolkien Társaság tagjai, szimpatizánsai és vendégművészek adnak elő.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a fizetős előadásokra, köztük Ted Nasmith workshopjára az Uránia jegypénztárában és honlapján lehet jegyet vásárolni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.