Postai huncutok

Nyolcmillió levél a Mikulásnak

Igen népszerű idén a Mikulás: a berni székhelyű Postai Világszövetség (UPU) mintegy 8 millió, neki vagy helyi megfelelőjének címzett levélre számít.

2013.12.11 21:18MTI
Fotó: fortune

Ez a szám, amelyet az UPU tagországaiban végzett felmérés alapján állapítottak meg, kétmillióval magasabb, mint a 2007-ben készült hasonló felmérésben mért levélmennyiség - tudatta az UPU. Mintegy húsz nemzeti posta közölte, hogy a Télapónak, Mikulásnak vagy a Háromkirályoknak címzett leveleket kapott, és többen hivatalos részleget működtetnek azzal a céllal, hogy ezekre válaszoljanak.

A leveleken gyakran a "Télapónak, az Északi-sarkra" címzés szerepel. Ezek elvben a "kézbesíthetetlen" kosárba kerülnének, az UPU tájékoztatása szerint azonban "jóindulatú postai huncutok" válaszolnak rájuk

. A 2012-ben a Télapónak levelet író húsz ország között szerepelt Magyarország (3000 levél), Németország (300 ezer), Ausztria (6500), Ausztrália (150 ezer), Brazília (964 ezer), Kanada (1,35 millió), Spanyolország (300 ezer), az Egyesült Államok (1 millió), Finnország (550 ezer), Franciaország (1,7 millió), Nagy-Britannia (800 ezer), Görögország (80 ezer), Írország (130 ezer), Olaszország (130 ezer), Portugália (100 ezer, Svájc (17 ezer) és Oroszország (350 ezer). Kanadában a Télapónak saját irányítószáma is van: H0H 0H0.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.