1353

Elkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi gyűjtése

Gyertyagyújtással kezdődött el az Ökumenikus Segélyszervezet 18. országos adománygyűjtése advent első vasárnapján Budapesten.

2013.12.02 02:30MTI
Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója az adománygyűjtést elindító rendezvényen elmondta, hogy december 1. és 31. között a 1353-as adományvonalon hívásonként és SMS-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.

Emellett lehet adakozni a szervezet megújult honlapján, a Tesco áruházakban adománykuponokat lehet vásárolni, és az operaház Diótörő Fesztiválján árusított forralt bor ára is a segélyszervezet munkáját támogatja. Hozzátette: az idén a Starbucks is csatlakozott a gyűjtéshez, a kávézókban kapható hűtőmágnesek eladásából származó bevételeket a segélyszervezetnek utalják át.

A segíteni szándékozók emellett a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott adományokkal vagy "szeretet.éhség" képeslapok vásárlásával is hozzájárulhatnak a rászoruló családok megsegítéséhez.

A segélyszervezet a Szent István-bazilika előtt adománygyűjtő pontot állított fel, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományokat.

Lévai Anikó, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a dunai árvíz idején tanúsított lakossági összefogás erejére utalva kiemelte: csapatra és társakra nemcsak a katasztrófák idején, hanem a hétköznapokban is nagy szükség van.

Hozzátette: az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenysége abban új, hogy legfőbb törekvésük úgy kihozni az adott krízishelyzetből a rászorulókat, hogy többé már ne legyenek azok. A segélyszervezet a hétköznapokban családok ezreinek nyújt segítséget folyamatosan, hogy talpon maradjanak vagy éppen esélyt kapjanak a talpra állásra - mondta.

Lehet László kiemelte, hogy a 2012-ben összegyűlt adományokat több területen használták fel és mindegyikben benne foglaltatik az üzenet: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.