Nem folytatás

Quentin Taratino következő filmje is western lesz

A Django elszabadul című westernjéért tavaly forgatókönyvírói Oscar-díjjal jutalmazott Quentin Tarantino ismét a vadnyugati műfajjal csalogatja be a nézőket a mozikba.

2013.11.27 11:05MTI

"Erről még nem beszéltem nyilvánosság előtt, de elmondhatom a műfaját: western" - árulta el a forgatókönyvíró-rendező, de rögtön cáfolta, hogy folytatást készítene a Djangóhoz.

Azzal magyarázta a zsánerválasztás, hogy a Django forgatásáról jó emlékei vannak, nagyon megszerette a westerneket, és bele is tanult a műfajba, ezért döntött ismét mellette.

Tarantino napi munkarutinjáról is mesélt Lenónak: a Becstelen Brigantyk előtt reggelenként, nyilvános helyeken dolgozott a forgatókönyveken, aztán éjszaka folytatta. A 2009-es produkció táján azonban változtatott ezen a módszeren, otthon kezdett írni, délelőtt tíztől délután ötig vagy akár hétig, aztán az úszómedencéjében gondolta át a folytatást. A medencében sok ötlet merült fel benne, jegyzeteket is készített változtatásokról, de aztán sohasem valósította meg azokat - mondta.

Beszélgetés közben Tarantino és Leno felidézte azt az 1992-es műsort, amelyben először találkoztak. A rendező szerint "óriási dolog" volt akkoriban, hogy egy ismeretlen rendezőt meghívjanak egy talk show-ba. Leno úgy emlékezett: nagyon felkeltette a kíváncsiságát a videokölcsönzőben dolgozó fiatalember, aki akkor debütált a Kutyaszorítóban rendezőjeként, ezért invitálta meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.