Van zsákjában minden jó

Magyarországra látogat Joulupukki, a lappföldi Mikulás

November 30-án érkezik Budapestre Joulupukki. A lappföldi Mikulás magyarországi körútján több helyszínre ellátogat, hogy megajándékozza a gyerekeket.

2013.11.22 19:45MTI
Joulupukki tavaly is járt nálunk

A budapesti finn kulturális intézet szervezésében Joulupukki november 30-án Ajkán, december 2-án Veszprémben és Körmenden, 3-án Kaposmérő-Baglaspusztán, 4-én Szegeden, 5-én pedig Maroslelén ajándékozza meg a gyerekeket.

Miklós napján, december 6-án a budapesti Vörösmarty téren, 7-én Óbudán, 8-án Budaörsön várja az érdeklődőket, valamint meglátogatja a Pető Intézet és a Kesztyűgyári Közösségi Ház gyermekeit - közölte az intézet pénteken az MTI-vel.

Joulupukki 2002 óta immár hagyománnyá vált körútjain több százezer gyermeket ajándékozott meg. Idei látogatását a Finnagora szervezi, főtámogatói a Budapesti Finn Nagykövetség, a Finnair és a Team Finland.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.