Hungarikum!

A solymászattal ismerkedhetünk Somogysimonyiban

Az egyik legkevésbé ismert hungarikumról, a solymászatról tudhatnak meg többet az érdeklődők a hétvégén Somogysimonyiban.

2013.11.06 08:11MTI

A szombaton kezdődő kétnapos rendezvényen a résztvevők megismerhetik a magyar solymászat történetét, valamint a solymászat szerepét a mezőgazdaságban.

Azt, hogy létezik ez a vadászati tevékenység, sokan ismerik, de magyar kötődése, a magyar kultúrában betöltött szerepe kevésbé tudatosult - áll a közleményben, amely szerint a solymászat komplex tevékenység, szenvedély, sport, szakma és hivatás is egyben, de a természetvédelemben és a vadgazdálkodásban is komoly szerepe van.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) által támogatott rendezvénynek a Somogy megyei település erdészháza ad otthont. A szakmai előadások mellett lesz madárbemutató, sólyomreptetés, állatsimogató, lovaglás, kézműves foglakozások, helyi termékek bemutatója és kóstolója, valamint közös langallósütés.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.