Vége

Bezár a salzburgi Mozart-mozi

Bezár Salzburgban a világ egyik legrégebbi mozija, a több mint 100 éve működő Mozart-mozi.

2013.08.30 00:29MTI
www.kasererbraeu.at

Mivel üzemeltetőinek az analógról a digitális technikára való átállás már nem gazdaságos, a Mozart-moziban csütörtök este utolsó alkalommal vetíttek filmet, a Beszélj róla! című francia drámát.

"Az utóbbi időkben már egyáltalán nem vetíthettünk aktuális filmet. A kölcsönző cégektől teljes elutasításra találtunk, ma ugyanis már szinte minden digitalizált. A projektjeinkhez már csupán a korábbi évekből származó analóg kópiákat kaptunk" - mondta Alexander Krammer, a mozi üzletvezetője.

A digitalizálás a három teremben egyenként ötvenezer euróba (mintegy 15 millió forintba) kerülne, ezt pedig Krammer szerint nem lehet kigazdálkodni az erősen megnövekedett nézői szám ellenére sem.

A Mozart a második világháború utáni hatéves szünetet leszámítva 1904 óta folyamatosan üzemelt, 1950-ben pedig újjáépítették.

Krammer a jövőben a mozihoz tartozó hotelre fog koncentrálni, a mozi termeit pedig különleges rendezvényeken fogják hasznosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.