Kiállítóhely és képzési hely egyben

Októberben nyithat a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Októberben megnyílhat a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, amely a magyar fotográfia intézményeként, kortárs kiállítóhelyként és képzési helyként fog működni.

2013.08.29 11:51MTI

Az új kortárs vizuális intézmény és szakmai rendezvényközpont létrehozását Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kultúráért felelős államtitkára jelentette be, aki a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: megalakult a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Nonprofit Kft. A száz százalékos állami tulajdonú szervezet indulásához és működéséhez 155 millió forintos támogatást ad a kormány.

A Nagymező utcai Ernst Múzeum épületében kialakítandó központ feladatai közé tartozik a magyar fotóriporteri hagyaték kutatása és gondozása, valamint egy fotográfiai nagydíj alapítása. Az intézmény ügyvezetője Kőrösi Orsolya, a Magyar Fotográfusok Házának jelenlegi vezetője lesz. A központ a felújítás után várhatóan október 21-én nyitja meg kapuit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.