Tranzit

Iskolakezdés a Quimby segítségével

Rászoruló gyerekek iskolakezdését támogatták az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalának felhívásával a kőszegi Tranziton fesztiválozó fiatalok

2013.08.26 00:30MTI

A kőszegi rendezvény egyik legjobban várt zenei programja a Quimby zenekar koncertje volt, amelyre a fesztivál napközben különböző helyszínek között megoszló résztvevői mind összegyűltek a várudvarban. A szervezők ezt a pillanatot ragadták meg arra, hogy a közönségből segítő közösséget formáljanak egy rendkívüli adományozási akció erejéig - közölte vasárnap Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel.

Ismertetése szerint a zenekar frontembere, Varga Livius és Szabó Anett, a Tranzit háziasszonya arra kérte a fesztiválozó fiatalokat, hogy együtt, egyszerre hívják a 1353-as adományvonalat és így a 250 forintos hívásonkénti díjból pillanatok alatt összegyűlt annyi pénz, hogy azt felhasználva több osztálynyi gyerek iskolatáskáját tudják majd megtölteni.

Az ezernél is több résztvevő egy emberként állt az ügy mellé, a hívások után pedig mindenki magasba emelte a telefonját, ezzel üzenve az országnak, hogy ők már megtették, és aki csak teheti csatlakozzon a felhíváshoz - írta közleményében Gáncs Kristóf.

Az Ökomenikus Segélyszervezet akciójának célja, hogy ezer rászoruló diák számára nyújtson, fejenként tízezer forintos segítséget az iskolakezdéshez. A program kedvezményezettjeit a nyár folyamán választották ki a segélyszervezet szociális központjainak látóköréből, illetve a szervezet országos segélyközpontjába érkezett kérések alapján. A hazai rászorulók mellett határon túli gyerekek is kapnak segítséget, minden esetben személyre szabott, a korosztálynak és szükségleteknek megfelelő tanszercsomag formájában.

Az összefogáshoz a 1353-as adományvonal mellett az interneten is lehet csatlakozni, a segélyszervezet által létrehozott adománygyűjtő honlapon, a www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes címen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.