Fáról a vízbe - nem fordítva történt?

Meg lehet tanítani úszni a majmokat

Legalábbis a majmok közül a főemlősöket, jóllehet, teljesen hiányzik belőlük az úszás evolúciós ösztöne.

2013.08.16 21:07MTI

Meg lehet tanítani úszni majmokat, legalábbis a majmok közül a főemlősöket, jóllehet, teljesen hiányzik belőlük az úszás evolúciós ösztöne - állítják dél-afrikai és svájci kutatók két, tudományosan ellenőrzött videofelvétel alapján.

Az egyiken egy csimpánz úszkál. Cooper mutatványáról az Egyesült Államokban, Missouri államban készült a felvétel egy uszodában. A majom a mellúszáshoz hasonló mozdulatokkal. Mindennek tetejébe úgy megszerette a vizet - amely természetellenes volt számára -, hogy még búvárkodik is: le-lemerül és felszínre hoz tárgyakat.

A másik videó egy dél-karolinai magánállatkertben készült. A filmen egy Suryia nevű orangután úszkál 10 percen át.



Makákók úsznak a vízben

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.