Fesztiválköztársaság

Folyamatosan érkeznek a fesztiválozók a Szigetre

Folyamatosan érkeznek a látogatók az idei Sziget fesztiválra, amelyik a mínusz 1. napon Cipő-emlékkoncerttel indul kora este.

2013.08.05 18:50MTI
Kép: sziget.hu

Hétfőn kora délután a Sziget fesztiválra vezető K-hidat hol szorosabban, hol lazábban tömörülve, de elejétől a végéig megtöltötték a bejutni szándékozók.

A jegy átvételekor mindenki megkapja a hivatalos magyar dokumentumra hasonlító Sziget-útlevelét, ami nem csak a programot rejti magában, de az eredeti mintájára fényképpel és a személyi adatoknak fenntartott hellyel is rendelkezik. Az igazival nehéz lenne összetéveszteni, már csak azért is, mert a rubrikákba a név mellett a becenevet vagy a "vészhelyzetben" alkalmazandó ital fajtáját is be lehet írni.

A jövendő szigetlakók a kora délutáni melegben viszonylag nyugodtan tűrték a beléptetést. A meleget a híd végén jótékony árnyat adó parti fák mellett néhány önkéntes próbálta enyhíteni, aki a virágok öntözéséhez hasonló műanyag locsolókból spriccelt vizet a várakozókra. Náluk is nagyobb sikert aratott az egyik étkezde alkalmazottja, aki miközben bent a fesztivál területén a betonutat és a földet locsolta, készségesen megöntözte az arra járókat is.

A bejutás után sokan tartottak is kisebb szüneteket, hátizsákjukra vagy kempingszékekre ülve hűsöltek az árnyékban, mielőtt elindultak volna sátorhelyet keresni.

Ennek megfelelően kora délután elsősorban a bejárat melletti pénzváltónál és a Metapay kártyafeltöltő-helyeken lehetett hosszabb sorokat látni. Utóbbi az az elektronikus kártya, amelyikkel a Szigeten az elmúlt években fizetni lehetett. Idén annyiban változott, hogy 500 forint letéti díjat kell fizetni érte, de ezt a fesztivál végén a sértetlen kártyáért cserébe visszaadják.

Kora délután még az elárusítóhelyek egy része sem üzemelt teljes kapacitással, innen-onnan még kalapácsolás és fűrészelés zaja is hallatszott. Dohányárut egyetlen Nemzeti Dohányboltban lehet vásárolni.

Hétfő délután még a színpadok is üresek voltak, zene csak egy-két helyről szólt, azt is felvételről sugározták, hiszen az idei fesztivál hivatalosan a hétfő esti Cipő-emlékkoncerttel kezdődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.