A vegetáriánus életmódra is felhívják a figyelmet

Krisna-hívõk 15. Szekérfesztivál ünnepe a fõvárosban

Az indiai történelmi hagyomány szerint évente egyszer Krisna hívei színpompás körmenetet tartanak, melyen gyönyörû dalokkal és tánccal kísérve egy díszes szekéren az Úr Krisna különleges formáját, Dzsagannáth-ot (az Univerzum Urát) városnézésre invitálják. Ekkor minden élõlény, aki megpillantja Õt, a jószerencse áldásában részesül és aki pedig megfogja a szekeret húzó kötelet, halála után nem születik meg újra ebben az anyagi világban.

2008.07.10 17:45ma.hu

A Szekérfesztivál (Ratha-játrá) világszerte hatalmas kulturális fesztivállá nõtte ki magát, és a béke szimbólumává vált. Budapesten immár a 15. alkalommal rendezik meg ezt az ünnepet, idén július 20-án, 11 órai kezdettel. A menet a Hõsök terérõl indulva az Andrássy úton halad, majd az Oktogont, Deák teret érintve az Attila útra tér, majd az Apáczai Csere János utcáról a Dorottya utcán át érkezik meg a Vörösmarty térre, délután kettõkor. 

A Vörösmarty téren felállított színpadon és sátrakban már 11 órától színes programok: tradicionális indiai zene, tánc és színdarab, védikus esküvõ, filozófiai elõadás valamint gazdag kirakodóvásár: könyvek, indiai ruhák, illatszerek, ékszerek és ajándéktárgyak, gyermeksátor, vegetáriánus ételek és finom sütemények várják a látogatókat. A tradicionális ünnepen 14 órakor Ranjit Rae - India magyarországi Nagykövete, Horváth Csaba - Budapest fõpolgármester-helyettese és Sivaráma Szvámi - a Magyarországi Krisna-tudatú Hívõk Közösségének vezetõ lelkésze üdvözli a rendezvényt és az oda látogatókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.