Nyárádmenti bejárat

Székely kapu alatt juthatunk Székelyföldre

E kapun belépve megérkeztél Székelyföldre - fogadja az utazót a faragómesterek által készített bejáró Nyárádmenténél.

2013.07.13 13:29ma.hu
Kép: marosvasarhelyi.info

Több éve tervezték a helyi települések, hogy székely kaput állítanak, most jött el az idő és a kellő mennyiségű pénz, hogy ezt Székelyföld, nyárádmenti bejáratánál meg is tegyék.

A falavatásra kerülő székely kapu két és fél méter széles, három és fél méter magas – tudta meg a marosvasarhelyi.info. Noha az önkormányzat egy, egész utat átfogó kaput szeretett volna állítani, a sűrű forgalom miatt ez nem volt kivitelezhető, így egy méretében kisebb, szimbolikus értékében viszont sokkal nagyobb kaput állítanak fel.

A kapu elején a szokásos üdvözlő feliratokon kívül az is szerepelni fog, hogy „E kapun belépve megérkeztél Székelyföldre”, míg a hátoldalán az, hogy „Székelyföld visszavár”.

A Berze Katalin és Berze László faragómesterek által készített székely kapu, avatóünnepségére július 21-én, délután 5 órai kezdettel kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.