Szakmai zsűri értékel

POSZT - színház ihlette kirakatok versenyeznek Pécsen

A jelentkezőkkel szemben elvárás, hogy a kirakatok a színházhoz, a június 6. és 15. között zajló POSZT versenydarabjaihoz vagy egy-egy off-programjához kapcsolódjanak.

2013.05.22 01:00MTI

Színház ihlette kirakatok készülnek a baranyai megyeszékhelyen: a 13. Pécsi Országos Színházi Találkozóhoz (POSZT) kapcsolódó Mediterrán Kirakatversenyre május 26-ig nevezhetnek az üzlettulajdonosok, bérlők és dekoratőrök.

Sándor Miklós, a szervező Magyarországi Dekoratőrök és Kirakatrendezők Szövetségének (Dekorszövetség) elnöke keddi pécsi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy reményeik szerint az immár ötödik alkalommal megrendezendő megmérettetésnek több mint 30 résztvevője lesz. A belvárosi kirakatokat szakmai zsűri értékeli, a közönség szavazatait május 31. és június 6. között a www.keresi.hu oldalon várják. Az eredményhirdetést június 7-én tartják.

A szervezet elnöke megjegyezte: a jelentkezőkkel szemben elvárás, hogy a kirakatok a színházhoz, a június 6. és 15. között zajló POSZT versenydarabjaihoz vagy egy-egy off-programjához kapcsolódjanak, ugyanakkor főként az áruk bemutatását szolgálják.

Sárkics Eszter, a Dekorszövetség titkára arról szólt, hogy a pécsiek mellett budapesti szakemberek és a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának tagjai is részt vesznek a versengésben, utóbbiak három kirakat rendezését is vállalták.

Faltis Roberta, a szövetség területi képviselője hozzátette: a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. 11 üres belvárosi üzlet kirakatát ajánlotta fel berendezés céljára.

A képviselő hangsúlyozta: a versenyt azért rendezik, hogy felhívják az üzlettulajdonosok, bérlők figyelmét az ötletes, szép kirakatokra, azok rendszeres átrendezésének fontosságára, valamint a dekoratőr, kirakatrendező szakemberek foglalkoztatásának előnyeire.

A Dekorszövetség kiemelt feladatának tekinti, hogy az igényes kirakatok révén hozzájáruljon a vevők visszacsábításához a plázákból a belvárosi utcákban működő üzletekbe - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.