Az Erzsébet téren

Budapesti Pálinkafesztivál: különleges párlatok, színes programok

Mintegy négyszáz párlat és számos program várja a látogatókat a Budapesti Pálinkafesztiválon csütörtöktől vasárnapig az Erzsébet téren, ahol a közönség az Év pálinkáját is megkóstolhatja, és akár a pálinkablendelést is kipróbálhatja.

2013.05.16 16:40MTI

A meggy éve kapcsán bemutatkozik a 2013-as Év pálinkája: a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A rendezvény standjain kapható lesz medvehagymás-pálinkás bonbon vagy meggylekvárban sült fűszeres marhapofakolbász is - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.
   
A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra standjánál kínálják majd az ország első gourmetlikőrjét, amely 27 féle gyógynövénykivonatból és prémium szőlőpálinkából készült.
   
A Harmatrázó Pálinkaház jóvoltából lehetőség nyílik megismerkedni a limitált mennyiségben gyártott vadbodzapálinkával és az idei International Spirits Awardson ezüstérmet szerző Panyolai Birsalma pálinka is kóstolásra vár. Az extrém ízek szerelmeseinek a Lady Levender Csokoládé Manufaktúra kedveskedik medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal.
   
Nemcsak pálinkák és ételek, hanem zenei programok is várják a közönséget a Design Terminál mögötti parkban: fellép Sena, a Péterfy Bori és a Love Band, az Intim Torna Illegál, Zséda, a Colostar, a Belmondo, Zsola és a Vad Orchideák, a Tátrai Gitár Trió, valamint a Kéknyúl is.
   
A pálinkafesztivál legnagyobb újdonsága a Rézangyal standjánál lesz megtalálható. A látogatók egy különleges mobilblendelő segítségével, négyféle párlatból készíthetik el saját pálinkájukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be. A kurzusra minden nap 16-22 óra között, kétóránként kerül majd sor, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.