Verseket hallhatunk a Művésznő előadásában

Törőcsik Mari lesz a vendég Érdi Tamás zongoraestjén

Törőcsik Mari lesz a vendég Érdi Tamás zongoraestjén: a színésznő előadásában verseket hallhat a közönség a zongoraművész koncertjén a budapesti Rózsavölgyi Szalonban május 7-én és 25-én.

2013.05.07 01:29MTI

A két művész közös estjén Törőcsik Mari Kosztolányi Dezső, Shakespeare, Petőfi Sándor, Vajda János, Pilinszky János és Szécsi Margit verseiből olvas fel, Schubert, Debussy, Prokofjev, Beethoven, Chopin és más ismert zeneszerzők zongoradarabjai között - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. 

A nemzet színésze, Törőcsik Mari közreműködését az esten - saját bevallása szerint - kizárólag Érdi Tamás személye miatt vállalta el. "Megkért, hogy legyek a vendége, és bár én irodalmi esteket nem tartok, az ő koncertjén mégis felolvasok néhány verset" - idézik a színésznő szavait. A Junior Prima- és Prima Primissima-díjas Érdi Tamás kiemelte: boldog, hogy egy olyan koncertre készülhet, ahol zongorajátéka inspirálhatja a versek felolvasását. 

A két művész kapcsolata régi keletű. Érdi Tamás első irodalmi élménye Törőcsik Mari hangjához köthető, gyakran hallgatta gyerekkorában a János vitézt a színésznő előadásában. Később kiderült, hogy Törőcsik Mari Érdi Tamás zongorajátékát hasonlóképpen kedveli, és születésnapjukat is ugyanazon a napon ünneplik.
 
Érdi Tamás 30. születésnapján, 2009-ben ünnepelt először együtt a két művész, és azóta is minden évben - családi, baráti körben - felköszöntik egymást. A most megvalósuló első közös estjükön Törőcsik Mari a János vitézből is olvas fel részleteket és felcsendül az a Chopin-noktürn, amellyel 2009-ben Érdi Tamás köszöntötte a színésznőt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.