A PeCsában lép fel

Deák Bill Gyula ismét koncertezik

Betegségéből felépülve ismét koncertezik a magyar blues-rock egyik legkiválóbb énekese, Deák Bill Gyula. A 65. születésnapját idén novemberben ünneplő zenész május 18-án a PeCsa Music Gardenben meglepetésvendégekkel lép a közönség elé.

2013.04.29 17:25MTI

"Tavaly volt egy szívinfarktusom, azóta magas a vérnyomásom, de már jobban vagyok, ismét színpadra léphetek. Május 18-án a PeCsában legalább két órát fogunk játszani, pályafutásom valamennyi fontos dala elhangzik, kettő az István a királyból is, fellép Póka Egon és Tátrai Tibor is" - mondta Deák Bill Gyula a hétfői budapesti sajtótájékoztatón.
   
Deák Bill, Póka és Tátrai annak idején egyaránt szerepelt a Hobo Blues Bandben, amelynek vezetője, Hobo (Földes László) ezúttal egyéb elfoglaltságai miatt nem tud ott lenni a koncerten. Ott lesz viszont Leszek Cichonski, a "lengyel Radics Bélaként" számon tartott bluesgitáros, Koltay Gergely, a Kormorán vezetője, Szakadáti Mátyás dobos, valamint a Deák Bill Blues Band jelenlegi tagjai: Bécsy Bence gitáros, Takács József basszusgitáros, Horváth Zsolt billentyűs és Szabó Csaba dobos.
   
"Szeretek fiatalokkal együtt játszani, a mostani csapat valamennyi tagjai a kőbányai zenei iskolában végzett" - fűzte hozzá Deák Bill Gyula. Az énekes és zenekara a budapesti koncert előtt felvezetéseként május első felében Gyulán, Sopronban és Győrújbaráton is fellép. Már korábban nyilvánosságra hozták, hogy júniusban az alsóörsi Harley-Davidson fesztiválon és a Budapest Parkban, júliusban pedig a várpalotai Alfa Fesztiválon zenélnek.
   
Az énekes az MTI kérdésére kitért arra, hogy egy nagy koncertet tervez novemberre, 65. születésnapjára, és addigra egy új stúdióanyag is elkészülhet. "Szeretném, ha sok szerző írna rá jobbnál-jobb nótákat" - mondta.
   
Deák Bill Gyula a hatvanas években a Sztár zenekarral kezdett énekelni, aztán játszott a Lloydban, a Wanderersben, a Napsugárban, vendégként a P. Mobilban, a Miniben, 1979 és 1985 között pedig a Hobo Blues Band tagja volt. 1985-ben rövid ideig a Bill és Box zenekar tagja volt, majd 1987-ben alapította meg saját formációját, a Deák Bill Blues Bandet. Szerepelt több rockoperában, köztük az István a királyban, valamint az Attila, Isten kardjában.
   
Első szóló stúdióalbuma, a Rossz vér 1984-ben jelent meg, a legutóbbi, A Király meséi 2009-ben. 2011-ben koncert DVD-t adott ki 40 év blues címmel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.