Hippolytként Kulka Jánost láthatja a közönség

Hippolyt - Mohácsi-rendezés a Belvárosi Színházban

Kulka János, Csákányi Eszter és Elek Ferenc főszereplésével, Mohácsi János rendezésében mutatják be a Hippolyt című előadást a Belvárosi Színházban július 4-én.

2013.04.27 15:02MTI

Zágon István Hippolyt című színművét a Mohácsi testvérek átdolgozásában láthatja a közönség - olvasható az Orlai Produkciós Iroda MTI-hez eljuttatott közleményében.
   
"A baj nem jár egyedül. Ha valaki a Rózsadombon kényszerül villát venni, annak az élete csőstül megváltozik: a Rolls-Royce szerviz egy rablás, a vörös kaviár méregdrága, a Dom Perignon pezsgő borsos... És ha ráadásul az ember lánya valaki olyasvalakibe szeret bele, akinek az Isten is teremtette, akkor végleg elkél némi segítség" - olvasható a Hippolyt avagy a nagypolgári villa mellé jár az ezüst kiskanál című előadás ismertetőjében.
   
A Mohácsi testvérek átirata Zágon István színdarabjából készült, amelyből Nóti Károly is írta a 1931-ben bemutatott Hyppolit, a lakáj című filmvígjáték forgatókönyvét. Az eddigi színpadi adaptációk a film alapján születtek, ez a darab azonban a Zágon-féle színmű mai színpadi változata.
   
"Nagy öröm számunkra, hogy Mohácsi János rendezésében egy olyan új bemutatónk lesz, amely megtalálja az utat az emberekhez és úgy szól a máról, hogy az előadás közben eszünkbe se jut, csak utána döbbenünk rá - Ez akár a szomszéd utcában is játszódhatott volna!" - idézi a közlemény Orlai Tibor producer szavait.
   
Hippolytként Kulka Jánost láthatja a közönség, Schneider Mátyás szerepét Elek Ferenc, a feleségét pedig Csákányi Eszter alakítja. A további szerepeket Téby Zita, Pál András, Nagy Viktor, Mertz Tibor, Pető Kata és Boros Anna játssza. Az előadás díszlettervezője Khell Zsolt, a jelmez Remete Krisztina munkája, a dramaturg Perczel Enikő.
   
A darabot a Belvárosi Színházban mutatják be, de a nyár folyamán Balatonföldváron, Tihanyban, Pécsett, Kőszegen és Siófokon is láthatja a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.