Április, május

Különleges programok a Nemzeti Színház eseményei között

Az évad utolsó előadását június 22-én tartják, a nagyszínpadon a Mephisto, a Gobbi Hilda színpadon a Bánk bán - junior látható.

2013.04.21 13:46MTI

A Nemzeti Színházban áprilisban és májusban is különleges programokon vehet részt a közönség: Az ördög szekrénye, a Mephisto és a Social Error - The Last Man in Budapest című előadások bemutatói mellett a Baltazár Színház produkciója, Rátóti Zoltán koncertje, Tót Endre kiállítása, könyvbemutatók és az Újvidéki Színház vendégjátéka várja a nézőket.

Április 24-én a Baltazár Színház Kőválasz című előadását látják vendégül a Gobbi Hilda Színpadon - olvasható a Nemzeti Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Április 27-én 17 órakor Talpra magyar avantgarde! esőálló ideák (rainproof ideas) 1971-1993 címmel Tót Endre kiállításmegnyitójára és könyvbemutatójára várják az érdeklődőket a Nemzeti Színház előcsarnokába. Május 4-én a Gobbi Hilda Színpadon mutatják be Az ördög szekrénye című, cigánymeséken alapuló családi előadást Jean Lambert-wild rendezésében.

Május 9-én Rátóti Zoltán a Gobbi Hilda Színpadon adja elő Csodalépés című, első önálló lemezének dalait, melyeket zeneszerzőként jegyez.

Klaus Mann Mephistóját május 10-én mutatják be. A regényt az Európa Könyvkiadó újra kiadta, a könyvbemutatót a Nemzeti Színház nézőtéri büféjében tartják május 11-én 18 órakor. A beszélgetés résztvevői között van Magyarósi Gizella, a kötet szerkesztője és Alföldi Róbert, az előadás rendezője, a moderátor Lévai Balázs lesz.

Május 13-án az Urbán András rendezte Marat the Sade című előadással érkezik vendégjátékra a budapesti Nemzeti Színházba az Újvidéki Színház: előadásuk a Gobbi Hilda Színpadon látható.

A Szputnyik Hajózási Társaság nemzetközi koprodukcióban készült előadása, a Social Error - The Last Man in Budapest Bodó Viktor rendezésében május 25-én látható először a nagyszínpadon.

A Nemzeti Színház elmúlt öt évének tervezett záróeseményéről a későbbiekben adnak majd hírt - olvasható a közleményben.

Az évad utolsó előadását június 22-én tartják, a nagyszínpadon a Mephisto, a Gobbi Hilda színpadon a Bánk bán - junior látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.