Jelenleg a Ludwig Múzeumban található

Visszakapnak egy Kokoschka-festményt a Flechtheim-örökösök

Visszaadja Alfred Flechtheim zsidó galériatulajdonos örököseinek Oskar Kokoschka osztrák festő sokáig vita tárgyát képező festményét a kölni Ludwig Múzeum.

2013.04.14 19:12MTI

A múzeum a nácik által a második világháború alatt elrabolt műalkotások ügyének rendezésére létrehozott tanácsadó bizottság javaslatára adja vissza a képet. A híres Portrait Tilla Durieux című alkotás jelenleg a Ludwig Múzeumban található. 

Philipp Kaiser, az intézmény igazgatója elmondta, hogy igyekeznek minél előbb kapcsolatba lépni az örökösökkel. Tárgyalni akarnak arról a lehetőségről, hogy a kép továbbra is a gyűjteményben maradhasson, ahol 1946 óta őrzik. A legendás műkereskedő, Alfred Flechtheim örökösei a világ több országában is küzdenek azért, hogy a korábban a család tulajdonában álló műveket visszakaphassák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.